Blog

Nieuwe technologie, creatieve inspiratie en alles wat ons verder boeit.

Terugblik op 2020 en wat vermaak voor in de Kerstvakantie

Het was een bijzonder jaar, dat mag niemand ontgaan zijn. Maar dat bracht ook mooie creatieve dingen. Zoals ieder jaar verschijnen er in december mooie en indrukwekkende jaaroverzichten. Ook dit jaar kwamen we er een paar tegen die we jullie niet willen onthouden. Check bijvoorbeeld 5 van de best ontworpen websites uit 2020 en de webdesign trends die daar achter schuilen (samengesteld door Adobe XD), Review of The Year 2020 (opgedeeld in verschillende categorieën zoals Graphic Design, Digital, Illustration & animation en Photography, opgesteld door It’s Nice That), Spotify Wrapped (de sounddtrack van 2020 op Spotify). Maar natuurlijk mag dit jaar de Top 100 van TikTok (verzameld door TikTok.com) niet ontbreken. Als laatste natuurlijk het traditionele alleszeggende overzicht van de zoektrends in Nederland van 2020: Google bracht het in kaart.

Prachtige jaaroverzichten 2019 en wat spelletjes voor in de Kerstvakantie

Zoals ieder jaar verschijnen er in december mooie en indrukwekkende jaaroverzichten. Dit jaar kwamen we er een paar tegen die we jullie niet willen onthouden. Check bijvoorbeeld de 50 beste websites van 2019 (samengesteld door webdesignerdepot.com), Review of The Year 2019 (opgedeeld in verschillende categorieën zoals Graphic Design, Digital, Illustration & animation en Photography, opgesteld door It’s Nice That), Spotify Wrapped (jouw sounddtrack van 2019 op Spotify). Of een overzicht van al het moois en interessants in de media in 2019 (verzameld door Marketingfacts.nl) en als laatste een overzicht van de zoektrends in Nederland van 2019: Google bracht het in kaart.

De functie  ‘Afbeelding bewerken’ in het Dualler CMS werkt niet meer

Sinds december 2018 krijgen we foutmeldingen van Dualler CMS-gebruikers over de functie ‘Afbeelding bewerken’. Dit is een functie in de Mediabibliotheek van het Dualler CMS. Daarmee kun je afbeeldingen verkleinen, croppen, draaien en verfraaien. Het maakt onderdeel uit van ieder Dualler CMS. Deze gratis te gebruiken tool werd geleverd door Adobe (een grote speler in beeldbewerkingssoftware). Helaas heeft Adobe de stekker uit het project getrokken en werkt de functie ‘Afbeelding bewerken’ daardoor niet meer. Maar we hebben een oplossing.

Prachtige jaaroverzichten 2018 en wat spelletjes voor in de Kerstvakantie

Zoals ieder jaar verschijnen er in december mooie en indrukwekkende jaaroverzichten. Dit jaar kwamen we er een paar tegen die we jullie niet willen onthouden. Check bijvoorbeeld Spotify Wrapped (jouw sounddtrack van 2018 op Spotify). Of een overzicht van al het moois en interessants in de media in 2018 (opgesteld door Marketingfacts.nl) en als laatste een overzicht van de wereldwijde zoektrends van 2018: Google bracht het in kaart.

Technische support klanten MonTay Media vanaf 1 oktober in handen van Dualler

Klanten van MonTay Media hebben ongetwijfeld gemerkt dat er de afgelopen periode veranderingen plaatsgevonden hebben bij MonTay Media. Een van die veranderingen was dat ze al een tijdje alle technische zaken uitbesteed hebben aan Dualler. Het afgelopen jaar hebben wij ook aan die klanten onze expertise en flexibiliteit kunnen bewijzen in het aanpakken en oplossen van hun supportvragen. Maar we willen de lijntjes nog korter maken voor klanten van MonTay Media.

Voldoet jouw website al aan de nieuwe privacywetgeving (AVG/GDPR)?

Vanaf 25 mei moeten alle organisaties zich houden aan de nieuwe privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG / GDPR). Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU. Deze Europeese wet vervangt de huidige Wet bescherming persoonsgegevens en stelt strengere eisen aan de manier waarop persoonsgegevens worden verwerkt. 

Prachtige jaaroverzichten 2017

Zoals ieder jaar verschijnen er in december mooie en indrukwekkende jaaroverzichten. Dit jaar kwamen we er een paar tegen die we jullie niet willen onthouden. Check bijvoorbeeld Spotify Wrapped (jouw sounddtrack van 2017 op Spotify). Of een overzicht van al het moois en interessants in de media in 2017 (opgesteld door Marketingfacts.nl) en als laatste een overzicht van de wereldwijde zoektrends van 2017: Google bracht het in kaart.

Kliks op e-mailadressen en telefoonnummers meten met behulp van Events in Google Analytics

Als je bijvoorbeeld wat inzichtelijker wilt maken wat het verschil is tussen het aantal keren dat bezoekers van je website per mail of per telefoon contact met je bedrijf op willen nemen via je website, dan zou je dat met behulp van Doelen in Google Analytics kunnen doen. Als het om een contactformulier gaat is het meten eenvoudig: je plaatst op de bedank-pagina een code die je weer als Doel definieerd in Google Analytics. Deze manier kun je niet toepassen om telefoontjes (tel:) te meten. Ook klikbare e-mailadressen (mailto:) code omdat er geen bedank-pagina is.

Test hoe mobielvriendelijk uw site is met de tool van Google

Test hoe mobielvriendelijk uw site is en check hoe goed uw site werkt op mobiele apparaten en desktops met de gratis tool van Google: testmysite.withgoogle.com. Vandaag de dag zoeken meer mensen op mobiel dan op desktop. De kans dat bezoekers een website verlaten, is vijf keer groter als deze niet mobielvriendelijk is. Mensen gebruiken hun mobiele telefoon gemiddeld 177 minuten per dag. Redenen genoeg om even stil te staan bij het functioneren van uw website.

 

Veilige verbindingen en hoger in Google door SSL certificaten

Voor een website of webshop is het van belang dat bezoekers met een veilig gevoel gegevens achterlaten op je website, of dat nu om iDEAL-betalingen gaat of om het invullen van een contactformulier. Om je bezoekers dat veilige gevoel te geven is een SSL-certificaat nodig. Met SSL wordt de informatie op je website versleuteld verzonden zodat die gegevens niet onderschept kunnen worden. Er zijn verschillende soorten certificaten, als je kiest voor de meest uitgebreide dan zien de bezoekers van je website een groene adresbalk met je bedrijfsgegevens. Zo is meteen duidelijk wie je bent en dat je versleuteling in orde is, essentieel voor extra vertrouwen van je bezoekers en een hogere ranking in Google.

Op zoek naar video voor een website? Misschien zijn stockvideo's een optie?

Mooie beelden maken een website echt af... zo schreven we eerder al in ons blog over stockfoto's. Maar de snelheid van het internet, zelfs op mobiele apparaten, laat steeds meer toe dan statische beelden. De vraag naar video op de plaats van foto's word daardoor steeds groter. Maar het is niet altijd een optie om een complete bedrijfsfilm te laten maken, het budget kan niet toereikend zijn, maar ook de locatie van het bedrijf kan minder mooi zijn dan dat je wilt uitstralen. In die gevallen is het gebruik van rechtenvrije stockvideo misschien een oplossing?

Mobiel vriendelijke websites vanaf 21 april hoger in Google

Een tijdje geleden introduceerde Google een label om aan te geven in de zoekresultaten of een website geschikt voor mobiel is. De verwachting was toen al dat dat label invloed zou gaan hebben op de rankingsfactor in Google. Maar Google heeft 26 februari bekend gemaakt dat mobielvriendelijke websites en mobiele apps een grotere rol gaan spelen in de volgorde van de zoekresultaten. Mobiele gebruikers die zoeken via Google zullen vanaf 21 april vooral mobiel geschikte websites naar boven zien komen. Tijd om actie te ondernemen dus!

Op zoek naar foto's voor een website? Misschien zijn stockfoto's een optie?

Mooie sprekende foto's maken een website echt af. Zelf foto's maken voor een website is daarom vaak niet echt een geschikte optie. De meest voor de hand liggende oplossing is het inschakelen van een professionele fotograaf. Maar wat als er nog niets te fotograferen valt, er geen tijd is voor een fotoshoot of er simpelweg een beperkt budget beschikbaar is? Dan is het gebruik van rechtenvrije stockfoto's misschien de oplossing!

Marsala - Pantone kleur van het jaar 2015

Ieder jaar roept Patone een kleur uit tot kleur van het jaar. Dit jaar is Marsala 18-1438 de winnaar. Marsala is een wijn rode aarde tint. Patone beschrijft hem als 'A naturally robust and earthy wine red, Marsala enriches our minds, bodies and souls.' Zoals wijn bestaat de kleur volgens Patone uit 'een volle rijke body met aardse ondertonen'. Marsala verrijkt geest, lichaam en ziel. De kleur is een smaakvolle, verbindende tint en kan gemakkelijk toegepast worden in huisstijlen, mode en interieurs. In combinatie met neutrale tinten, bijvoorbeeld warme grijstinten en taupes. Daarnaast past hij goed bij amber, omber en goudachtige tonen.

Door een SSL-certificaat (HTTPS) hoger in Google?

In augustus 2014 maakte Google bekend dat websites die gebruik maken van HTTPS ging belonen. Later werd dat iets genuanceerd, het heeft vooralsnog namelijk maar invloed op minder dan 1% van alle zoekresultaten. Maar Google gaf daarmee wel de boodschap dat ze de overstap van HTTP naar HTTPS aanmoedigen.

DesignBreak nodig?

Ben jij even toe aan een DesignBreak? Check dan deze site dan even tijdens je volgende thee-/koffiepauze. Het is een verzameling van links naar spelletjes voor designers met bijpassende namen: Shoot the Serif, What the Hex?, en de Logo Design Quiz. Maar ook random sites met design-inspiratie; documentaires voor designers en natuurlijk een aantal grappige video's. Even checken dus!

http://onlinepillen.ch/

Flore!

Wat zijn we blij, onze dochter Flore is maandag om 6:17u  geboren in het MMC in Veldhoven! Het gaat goed met mama en Flore en maandagochtend mochten de trotse zusjes Fenne & Ninte hun kleine zusje al thuis ontmoeten! Wil je het wonder aanschouwen? Kijk dan even op onze website:www.famvandelaar.nl

 

Mooie jaaroverzichten 2014

Zoals ieder jaar verschijnen er in december mooie en indrukwekkende jaaroverzichten. Dit jaar kwamen er een paar tegen die we jullie niet wilden onthouden. Check bijvoorbeeld Final Cut 2014 (330 filmtrailers in ruim 8 minuten) of de 21 meestbekeken selfies in 2014. Natuurlijk een overzicht van het gebruik van social media in Nederland in 2014 en als laatste een overzicht van de zoektrends van 2014: Google bracht het in kaart.

Dualler CMS

Een nieuwe ontwikkeling waar we erg trots op zijn is het nieuwe gebruiksvriendelijke en betaalbare Dualler CMS. Dualler is trots op dit CMS, het is ontstaan uit meer dan 10 jaar internet-ervaring en bevat alle functies die een CMS vandaag de dag moet bevatten.