Mobiel vriendelijke websites vanaf 21 april hoger in Google

Een tijdje geleden introduceerde Google een label om aan te geven in de zoekresultaten of een website geschikt voor mobiel is. De verwachting was toen al dat dat label invloed zou gaan hebben op de rankingsfactor in Google. Maar Google heeft 26 februari bekend gemaakt dat mobielvriendelijke websites en mobiele apps een grotere rol gaan spelen in de volgorde van de zoekresultaten. Mobiele gebruikers die zoeken via Google zullen vanaf 21 april vooral mobiel geschikte websites naar boven zien komen. Tijd om actie te ondernemen dus!

"Starting April 21, we will be expanding our use of mobile-friendliness as a ranking signal. This change will affect mobile searches in all languages worldwide and will have a significant impact in our search results. Consequently, users will find it easier to get relevant, high quality search results that are optimized for their devices." - Google

Los van het feit dat Google nu een signaal afgeeft door op 21 april deze ingrijpende wijziging door te voeren, is het ook logisch dat mobiel verkeer voor iedere website steeds belangrijker wordt gezien het steeds toenemende aantal mobiele gebruikers. Dit geldt voor de direct sales conversies, maar vooral ook voor de bezoekers in de oriënterende fase.

Inhoud vanuit App in mobiele zoekresultaten

Google gaat naast de mobiel vriendelijke websites ook informatie uit geïnstalleerde mobiele apps meenemen in het rankingsproces. Ze geven aan dat die content getoond word bij mobiele gebruikers die de app waar het om gaat geïnstalleerd hebben.

"Starting today, we will begin to use information from indexed apps as a factor in ranking for signed-in users who have the app installed. As a result, we may now surface content from indexed apps more prominently in search." - Google

Wat betekend dat voor mijn website?

Om zeker te weten of een website na 21 april nog optimaal presteert heeft Google een pagina on-line gezet waarmee dat getest kan worden: www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Met deze test wordt een website op de ingegeven URL geanalyseerd en wordt binnen enkele minuten gemeld of de pagina een mobielvriendelijk ontwerp heeft. Komt de website niet door de test? Dan wordt het tijd om actie te ondernemen. Een oplossing zou kunnen zijn om de site responsive te laten maken. 

Meer weten over het mobiel vriendelijk maken van uw website?

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden die er zijn om uw website ook mobiel vriendelijk te maken? Of wilt u meer weten over hoe uw website scoort op mobiele platformen? Neem dan gerust contact op om te zien hoe we u kunnen helpen.

Contact opnemen