Jaaroverzichten 2022 en wat spelletjes voor in de Kerstvakantie

Zoals ieder jaar verschijnen er in december mooie en indrukwekkende jaaroverzichten. Dit jaar kwamen we er een paar tegen die we jullie niet willen onthouden. Check bijvoorbeeld de 50 beste websites van 2022 (samengesteld door webdesignerdepot.com), Review of The Year 2022 (opgedeeld in verschillende categorieën zoals Graphic Design, Digital, Illustration & animation en Photography, opgesteld door It’s Nice That) of Spotify Wrapped 2022 (jouw sounddtrack van 2022 op Spotify). En als laatste een overzicht van de zoektrends in Nederland van 2022: Google bracht het in kaart.

Vermaak voor in de Kerstvakantie

Naast het besurderen van alle jaaroverzichten (wat je als werk zou kunnen beschouwen) is het ook altijd leuk om even te ontspannen in de vakantie. En mocht het weer de komende weken niet veel beter worden dan hebben wij wat leuke interactieve websites en apps voor je uitgezocht. Je hoeft je dus niet te vervelen!

Hoe goed ken jij lettertypes? Foney Fonts Christmas is een leuk spel voor ontwerpers dat je uitdaagt om verschillende merklettertypen te identificeren. In deze kersteditie heeft het team van een aantal feestelijke logo's het lettertype aangepast. Kun jij het echte logo identificeren? In onze eerste poging hadden we er 8/10 goed. De uitdaging verandert elke keer, dus je kunt het opnieuw proberen als je ons niet kunt verslaan. Naast de kersteditie is er ook nog de reguliere editie van Foney Fonts mocht je er niet genoeg van kunnen krijgen.

Cursorinteractie! Niet echt een spelletje, maar de websites in dit overzicht op awwwards.com zijn op zijn minst vermakelijk te noemen. Het betreft een verzameling van websites die op een speciale manier op je muisaanwijzer reageren.

Ontdek mysteries van oude beschavingen Heb je ooit gewenst dat je oude beschavingen kon ontdekken door jezelf onder te dompelen in hun wereld? Tegenwoordig kun je de mysteries van de oude beschavingen van Meso-Amerika ontgrendelen door ze te ervaren in The Descent of the Serpent, het eerste platformvideospel van Google Arts & Culture.

De Blobs zijn terug! Ken je ze nog? De kleurrijke Blobs die je klassieke Christmas Carols kon laten zingen in 2020? Na een wereldtournee en live optreden op de Google I/O van vorig jaar, zijn de zingende Blobs terug met iets nieuws. Deze keer brengen ze je klassieke muziek zoals je het nog nooit eerder hebt gehoord, in Google Arts & Culture Blob Beats. In dit op ritme gebaseerde spel nemen spelers de controle over de Blobs en worden ze uitgedaagd om iconische composities te spelen die zijn geremixt in een arcadestijl. Raak de vallende noten op het juiste moment om een klassiek meesterwerk te spelen en zoveel mogelijk punten te scoren om je hoge score te maximaliseren. Ga door de moeilijkheidsgraden terwijl je je ontwikkelt van amateur tot virtuoos en neem een moment tussen je meesterwerken om enkele leuke feiten te leren over de componisten die ze hebben gemaakt.

Nog meer beats! Dit muzikale spelletje, gemaakt in samenwerking met Deutsche Grammophon, laat je op een nieuwe manier kennis maken met Beethovens muzikale genialiteit. Je moet met de spatiebalk een ritme tikken, via machine learning zoekt het spel er een passage uit Beethovens uitgebreide pianosonatecollectie bij die er het meest op lijkt. Ontdek het in Beethoven Beats van Google Arts & Culture.

Mocht je je nu nog vervelen, ga dan een lekker stukje wandelen of fietsen tussen de buien doorFijne vakantie!