Test hoe mobielvriendelijk uw site is met de tool van Google

Test hoe mobielvriendelijk uw site is en check hoe goed uw site werkt op mobiele apparaten en desktops met de gratis tool van Google: testmysite.withgoogle.com. Vandaag de dag zoeken meer mensen op mobiel dan op desktop. De kans dat bezoekers een website verlaten, is vijf keer groter als deze niet mobielvriendelijk is. Mensen gebruiken hun mobiele telefoon gemiddeld 177 minuten per dag. Redenen genoeg om even stil te staan bij het functioneren van uw website.

 

Test hoe mobielvriendelijk uw site is en check hoe goed uw site werkt op mobiele apparaten en desktops

Test met deze tool van Google de prestaties van uw site op mobiele apparaten en doe uw voordeel met aanbevelingen voor een optimale werking op alle apparaten. Allereerst kijk de tool naar de mobiele weergave van de website. Als een site niet mobielvriendelijk is, is de kans vijf keer zo groot dat mensen de site verlaten.†Daarna wordt de snelheid van de site op mobiel onder de loep genomen. Bijna de helft van alle bezoekers verlaat een mobiele site als de pagina's niet binnen drie seconden zijn geladen. De laatste check is de snelheid op desktop computers.†Negen van de tien mensen zeggen dat ze meerdere schermen gebruiken, bijvoorbeeld wanneer ze online een vlucht boeken of hun persoonlijke financiŽn beheren. Ook die snelheid is dus van belang!

Uw site zelf testen? Dit is de link naar de test-tool:†testmysite.withgoogle.com

De wereld is overgestapt op mobiel, nu is het uw beurt

Na het uitvoeren van de tests wordt de score op de drie getestte gebieden gepresenteerd. Als je niet tevreden bent met de score en er wat aan zou willen verbeteren kun je gratis een rapport opvragen. U ontvangt dan van Google een lijst met specifieke oplossingen waarmee u aan de slag kunt.

Hulp nodig bij het verbeteren van de score of het mobiel vriendelijker maken van uw website?

Heeft u hulp nodig bij het verbeteren van de score of het mobiel vriendelijker maken van uw website?†Neem dan gerust contact op om te zien hoe we u kunnen helpen.

Contact opnemen