Terugblik op 2021 en wat Kerstvakantie-vermaak

Het was weer een uitdagend jaar, maar dat bracht ook weer de creativiteit in ons naar boven. Zoals ieder jaar verschijnen er in december mooie en indrukwekkende jaaroverzichten. Ook dit jaar kwamen we er een paar tegen die we jullie niet willen onthouden. Check bijvoorbeeld de 50 beste websites van 2021 (samengesteld door webdesignerdepot.com), een Review of The Year 2021 (opgedeeld in verschillende categorieën zoals Graphic Design, Digital, Illustration & animation en Photography, opgesteld door It’s Nice That), de Best Illusion of the Year Contest 2021 (laat je niet voor de gek houden...) en Spotify Wrapped (de sounddtrack van 2021 op Spotify). Maar natuurlijk mag dit jaar The most popular NFT’s of 2021 (verzameld door trgdatacenters.com) niet ontbreken. Als laatste natuurlijk het traditionele alleszeggende overzicht van de zoektrends in Nederland van 2021: Google bracht het in kaart.

Vermaak voor in de Kerstvakantie

Als je al thuiswerkende de jaaroverzichten hebt bestudeerd, heb je wellicht ook nog even tijd om even te ontspannen deze vakantie. En wat is er met dit weer nou leuker dan even het internet op te gaan om wat tijd te verdoen? Wij helpen je alvast even op weg. We hebben weer een verzameling leuke interactieve websites en apps voor je uitgezocht. Je hoeft je dus niet te vervelen!

Wat als je je schilderkunsten kon horen? Met dit experiment kun je je penseelstreken omzetten in muziek. Kies een penseel (een trompet, saxofoon of viool) en teken een compositie op een van de canvassen. Laat je verbazen door Paint With Music van Google Arts & Culture.

Heb jij oog voor design? Daar kom je achter in dit verslavende spelletje. In 2018 stond hij ook al eens op de lijst, maar er is nu ook een Kerst-versie. Je krijgt Kerstige-vormen voor je neus met daarin een klein puntje. En jij moet beoordelen of dat puntje precies in het midden staat of niet... Makkelijk zou je denken? Ontdek het zelf in It’s Centered That Christmas version.

Ontdek meer kunst door onverwachte beeldcombinaties. Nog een experiment van Google Arts & Culture. Je krijgt een aantal kunstwerken te zien die je in de juiste kolom of rij moet plaatsen. Zo leer je al puzzelend kunstwerken kennen. Puzzel mee met Visual Crosswords.

Wat was er eerder? Een eeuwenoud dillema omgezet in een verslavend spelletje van Google Arts & Culture. Je ziet telkens twee culturele momenten, het is aan jou om te kiezen welke van de twee het eerste was. Wat is jouw topscore? What Came First?

Vorm met vormen. Een ogenschijnlijk eenvoudig spelletje: je ziet vormen, die moet je samenvoegen tot een andere vorm. Je moet daarbij kiezen in welke volgorde je ze op elkaar legt en welke modus je wilt gebruiken om ze bij elkaar op te tellen. Lukt het jou om ze allemaal te maken? The Boolean Game

Mocht je je nu nog vervelen, ga dan een lekker stukje wandelen of fietsen tussen de buien door. Fijne vakantie!