Prachtige jaaroverzichten 2018 en wat spelletjes voor in de Kerstvakantie

Zoals ieder jaar verschijnen er in december mooie en indrukwekkende jaaroverzichten. Dit jaar kwamen we er een paar tegen die we jullie niet willen onthouden. Check bijvoorbeeld Spotify Wrapped (jouw sounddtrack van 2018 op Spotify). Of een overzicht van al het moois en interessants in de media in 2018 (opgesteld door Marketingfacts.nl) en als laatste een overzicht van de wereldwijde zoektrends van 2018: Google bracht het in kaart.

Spelletjes voor in de Kerstvakantie

Naast het besurderen van alle jaaroverzichten (wat je als werk zou kunnen beschouwen) is het ook altijd leuk om even te ontspannen in de vakantie. En mocht het weer de komende weken niet veel beter worden dan hebben wij wat leuke interactieve websites en apps voor je uitgezocht. Je hoeft je dus niet te vervelen!

Hoeveel weet jij over de zoektrends van 2018? Ontdek het in Google’s Game of the Year. Eenvoudig en het kost je niet veel tijd. Je speelt het namelijk in je browser en beantwoordt vragen door tweekeuzevragen te beantwoorden binnen een bepaalde tijd.IN het spel jij je terug op de leuke momenten van het afglopen jaar. Vragen als: "Waar zochten we dit jaar meer naar: hoe je een boom moet planten of hoe lang het duurt om naar Mars te reizen?" of: "Wat willen mensen meer, honden of katten?"

Heb jij oog voor design? Daar kom je achter in dit verslavende spelletje. Je krijgt vormen voor je neus met daarin een klein puntje. En jij moet beoordelen of dat puntje precies in het midden staat of niet... Makkelijk zou je denken? Ontdek het zelf in It’s Centered That. Owja, mocht je niet kunnen stoppen? Het spelletje is er ook voor iOS.

Kleurenblind of niet? In het spelletje Colors kom je er achter of je kleurenblind bent. Je moet de kleur van de cirkel in het midden matchen door een kleur te kiezen uit de buitenste kleurencirkel. Er zijn verschillende levels. Een spel dat daar op lijkt is Kolor. Hier moet je raden welke kleur het grote vlak is door te kiezen uit een aantal gekleurde bolletjes.

Goed met letters? Dit is echt een typisch spelletje voor grafisch ontwerpers. In Kern Type moet je moet de afstand tussen de letters in een woord corrigeren door de letters van links naar rechts te slepen.

Mocht je je nu nog vervelen, houd dan de aanbiedingen op iTunes-toegoedkaarten en iOS games in de gaten. Afgelopen week waren ze bijvoorbeeld in de aanbieding bij Albert Heijn. Met zo'n kaart koop je bijvoorbeeld een mooi boek, een prachtig muziekalbum, huur je een spannende film of een uitdagend spel met een mooie korting... Fijne vakantie!

Spelletjes voor de kerstvakantie | Dualler