Google komt met 'Bard', een directe tegenhanger van OpenAI's ChatGPT-bot

Met de opkomst van AI en chatbots is de zoekgigant Google nu ook in de markt gestapt met zijn eigen chatbot-oplossing genaamd "Bard". Deze chatbot is ontworpen om gebruikers snel en efficiënt te helpen bij het vinden van informatie en antwoorden op hun vragen. Net als OpenAI's ChatGPT-bot is Bard getraind op een enorme hoeveelheid tekst en is daarom in staat om op bijna elke vraag een relevant antwoord te geven.

Bard: AI via de zoekmachine van Google

Bard is beschikbaar via Google's zoekfunctie en is daarom gemakkelijk te vinden en te gebruiken voor iedereen met toegang tot het internet. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en nauwkeurige antwoorden hoopt Google de concurrentie aan te gaan met OpenAI en andere chatbot-providers op de markt.

Het verschil tussen Bard en andere chatbots is echter de enorme hoeveelheid gegevens waarover Google beschikt. Dankzij de zoekmachine van Google en andere producten, zoals Google Maps en Google Assistant, heeft de techgigant toegang tot een enorme hoeveelheid informatie en data, wat het voor Bard mogelijk maakt om nauwkeurige antwoorden te geven op vragen over bijna elk onderwerp.

Google hoopt met Bard een belangrijke speler te worden op de chatbot-markt en consumenten en bedrijven te helpen bij het vinden van de informatie die ze nodig hebben. Of Bard in staat zal zijn om OpenAI's ChatGPT-bot te overtreffen, is nog maar de vraag, maar het is zeker interessant om te zien hoe deze nieuwe chatbot zich zal ontwikkelen en hoe gebruikers hem zullen ontvangen.

Volgens CNBC zal de technologie in de komende weken uitgerold worden en zal het fungeren als directe concurrent van de populaire ChatGPT. In het geval van Bard zal het systeem zich richten op Google's taalmodel voor dialoogtoepassingen, of LaMDA.